Ring til os på 43 61 27 75 eller skriv til os på info@arnepedersen.dk

Vi bruger cookies, læs mere her.

KAB Glostrup Vestergård

Glostrup Vestergård

Glostrup Vestergård - Grønne tage

Grøn skyline i Glostrup

14.000 kvadratmeter grønne tage i Glostrup Vestergård. Det er første gang i et alment etagebyggeri opført i 1950-60’erne.

Glostrup Vestergård valgte grønt. 14.000 kvadratmeter grønne tage. Det svarer til lidt mere end to fodboldbaner af de store og bidrager til et væsentligt grønnere indtryk af bebyggelsen. Sidste etape gennemførtes i foråret 2014.

Grønt er holdbart

De grønne tage er bygget op af krydsfiner pålagt tagpap og en fiberdug med et vækstlag af tre forskellige slags stenurt. Planterne er lavtvoksende og kræver ikke meget pleje. De skal blot gødes en gang årligt.

”Holdbarheden af tagene vurderes til ca. 50 år og det er næsten det dobbelte af et traditionelt skifereternittag”, siger Ronny Hjordt Nielsen, driftschef.

Beboerne bakker op

Også på prisen kan de grønne tage konkurrere. For beboerne har den grønne løsning ikke kostet mere end den traditionelle. Den samlede anlægspris for de grønne tage i Glostrup Vestergård er ca. 55 mio. kr.

David Nielsen-Ourø, formand for Glostrup Vestergård, siger:

”Både økonomi og holdbarhed var afgørende, da beboerne skulle træffe beslutning om valg af tagene. Mange var lidt skeptiske til at begynde med, men vi tog alle spørgsmål alvorligt, og i dag er der stor opbakning til projektet ”.

Holder på regnen

Blandt fordelene ved de grønne tage er, at de kan opsuge ca. 15 mm regn, hvilket svarer til et kraftigt regnskyl. Det er en vigtig faktor i Glostrup Vestergård, der som mange andre steder i Danmark har oplevet, at skybrud giver problemer med vandskader.

Se også - indslag om grønne tage fra TV2 Lorry=> her

Arbejde
Tag
Udført
Gå til toppen af siden